Campings Kroatië aan zee

Campings Kroatië aan zee

Kroatië is vrij smal en heeft een lange kuststrook, hierdoor liggen de meeste campings in Kroatië direct aan zee. Daarnaast zijn er veel schiereilanden, eilandjes en grotere eilanden, ook hier vind je veel campings aan zee.

De meeste stranden in Kroatië zijn rots- en kiezelstranden, hierdoor is de zee er heel helder en schoon. Er zijn echter ook verschillende zandstranden op Kroatië te vinden.

Zowel in het voorjaar als in de herfst is het al aangenaam in Kroatië, je kunt dus bijna het hele jaar genieten op een camping aan zee in Kroatië.

Campings in Kroatië aan zee

Istrië

Het schiereiland Istrië is omgeven door zee, hier vind je dan ook veel campings direct aan zee. Je vind hier ook verschillende campings met een zandstrand. Aan de westkust heb je de prachtige Limvallei en de Limbaai, als je hierheen gaat, kun je op de terugweg een bezoekje brengen aan Poreč.

Of ga naar Rovinj, gelegen op een heuvel aan zee. Rovinj is sinds de 18e eeuw verbonden met het vaste land. Novigrad, Vrsar, Labin en Fazana zijn ook mooie badplaatsen aan zee.

In het zuiden vind je verder nog de badplaats Medulin, deze populaire stad is heel mooi en gezellig. Verder liggen er voor de kust nog wel twintig eilanden.

Kvarner

Kvarner bestaat zowel uit eilanden als vasteland. Op de eilanden zijn verschillende campings aan zee. Met kleinere kinderen zijn de lagunes met ondiep water fijn. Het grootste eiland is Krk, hier kun je een dagje strand goed afwisselen met een bezoek aan de mooie natuur.

Zadar

Zadar ligt centraal in Kroatië, in deze regio ligt ook de gelijknamige badplaats Zadar. Deze stad is een voormalige hoofdstad van Dalmatië en heeft een mooie historische binnenstad.

Vergeet in deze regio niet de Krka watervallen te bezoeken, één van de bekendste trekpleisters van Kroatië. Aan de voet van de watervallen kun je heerlijk zwemmen. In Zadar liggen ook nog andere mooie badplaatsen zoals Biograd na Moru, Pag en Drage.

Dalmatië

Dalmatië heeft een mooie kustlijn met helder water dat uitnodigt voor een verfrissende duik. De hoofdstad van Dalmatië is Split, dit is een belangrijke havenstad. Voor de kust van Dalmatië liggen veel eilandjes, zoals onder andere Hvar, Vis, Korčula en Lastovo.

Alle campings in Kroatië aan zee:

Istrië

Camping Polari

Kvarner

Camping Poljana

Zadar

Camping Park Soline

Dalmatië

Camping Solaris

Campings direct aan zee

Geen geschikte camping gevonden in Kroatië aan zee? Ga terug naar alle campings aan zee en ontdek waar jouw ideale bestemming ligt. Elk land heeft weer andere kuststroken, je kunt alle kanten op!