Camping Italië aan zee

Camping Italië aan zee

In Italië zijn veel campings aan zee te vinden. De kuststrook van Italië is meer dan 7.500 km lang, met mooie brede zandstranden, kiezel- en rotstranden, en kleine, knusse strandjes verscholen tussen de kliffen. Elke streek heeft zijn eigen sfeer en historie.

Westkust

Aan de Bloemenrivièra aan de noordwestkant van Italië vind je schone en mooie zandstranden, net als in het iets zuidelijker gelegen Toscane. Nog zuidelijker kun je je stranddagen afwisselen met bezoekjes aan het prachtige Rome.

Als je vervolgens weer verder naar het zuiden gaat, dan zijn in het begin de stranden nog vlak en breed, maar zuidelijker vind je met name kleine, knusse strandjes verscholen tussen de kliffen. Hier ligt ook de beroemde Amalfikust.

Zuidkust

Helemaal in het zuiden onderin de laars van Italië is de kust vaak nog ongerept. Hier is nog geen massatoerisme, en vind je prachtige stranden afgewisseld met kliffen, grille rotsen en bergen.

Oostkust

Als je aan de oostkant van de laars weer naar het noorden gaat dan kom je bij de Adriatische zee. De zandstranden zijn hier in het begin met name populair bij de Italianen omdat het grote publiek deze streek nog niet ontdekt heeft.

Noordelijker in Le Marche vind je zowel grote als kleine badplaatsen met mooie stranden. Helemaal noordelijk in Veneto, Emilia-Romagna en Friuli bevinden zich brede zandstranden die langzaam aflopen in de zee, ideaal voor gezinnen met kinderen.

Italiaanse eilanden

En dan hebben we nog de stranden op de drie bekendste Italiaanse eilanden: Sardinië, Sicilië en Elba. Op Elba vind je zowel zand- als kiezelstranden. In Sardinië wisselen lange zandstranden en stukken kust met grotten en baaien elkaar af. Vooral in zuid Sardinië zijn de stranden populair en druk bezocht. Tenslotte zijn de meeste stranden op Sicilië kiezelstranden, maar je komt er ook zandstranden tegen, zoals bij Capo Passero en Selinunte.