Camping Italië aan zee

Camping Italië aan zee

In Italië zijn veel campings aan zee te vinden. De kuststrook van Italië is meer dan 7.500 km lang, met mooie brede zandstranden, kiezel- en rotstranden, en kleine, knusse strandjes verscholen tussen de kliffen. Elke streek heeft zijn eigen sfeer en historie.

Campings in Italië aan zee

Westkust

Aan de Bloemenrivièra aan de noordwestkant van Italië vind je schone en mooie zandstranden, net als in het iets zuidelijker gelegen Toscane. Nog zuidelijker kun je je stranddagen afwisselen met bezoekjes aan het prachtige Rome.

Als je vervolgens weer verder naar het zuiden gaat, dan zijn in het begin de stranden nog vlak en breed, maar zuidelijker vind je met name kleine, knusse strandjes verscholen tussen de kliffen. Hier ligt ook de beroemde Amalfikust.

Campings aan de westkust aan zee

Camping Campo dei Fiori
Camping Baia del Marinaio
Camping Mareblu
International Camping Etruria
Camping Pappasole
Orbetello Camping Village
Camping di Capalbio
Camping Village California
Camping Europing
Camping Villaggio Settebello
Camping Villaggio Baia Domizia

Zuidkust

Helemaal in het zuiden onderin de laars van Italië is de kust vaak nog ongerept. Hier is nog geen massatoerisme, en vind je prachtige stranden afgewisseld met kliffen, grille rotsen en bergen.

Campings aan de zuidkust aan zee

Camping Villaggio Thurium
Camping Il Salice
Camping Villaggio Lungomare
Camping La Masseria

Oostkust

Als je aan de oostkant van de laars weer naar het noorden gaat dan kom je bij de Adriatische zee. De zandstranden zijn hier in het begin met name populair bij de Italianen omdat het grote publiek deze streek nog niet ontdekt heeft.

Noordelijker in Le Marche vind je zowel grote als kleine badplaatsen met mooie stranden. Helemaal noordelijk in Veneto, Emilia-Romagna en Friuli bevinden zich brede zandstranden die langzaam aflopen in de zee, ideaal voor gezinnen met kinderen.

Campings aan de oostkust aan zee

Camping Villaggio Turistico Europa
Camping Villaggio Turistico Internazionale
Camping Pra’ delle Torri
Camping San Francesco
Camping Sant’Angelo
Camping Union Lido
Camping Ca’Pasquali Village
Camping Marina di Venezia
Camping Miramare Village
Camping Spiaggia e Mare
Camping Village Riva Nuova
Camping Centro Vacanze Salinello
Camping Internazionale Manacore

Italiaanse eilanden

En dan hebben we nog de stranden op de drie bekendste Italiaanse eilanden: Sardinië, Sicilië en Elba. Op Elba vind je zowel zand- als kiezelstranden. In Sardinië wisselen lange zandstranden en stukken kust met grotten en baaien elkaar af. Vooral in zuid Sardinië zijn de stranden populair en druk bezocht. Tenslotte zijn de meeste stranden op Sicilië kiezelstranden, maar je komt er ook zandstranden tegen, zoals bij Capo Passero en Selinunte.

Campings in Sicilië aan zee

Camping & Village Rais Gerbi
Camping El Bahira

Campings in Sardinië aan zee

Camping Laguna Blu

Campings direct aan zee

Geen geschikte camping gevonden in Italië aan zee? Ga terug naar alle campings aan zee en ontdek waar jouw ideale bestemming ligt. Elk land heeft weer andere kuststroken, je kunt alle kanten op!


Veelgestelde vragen over campings in Italië aan zee

Welke campings in Italië liggen direct aan zee?

Italië is aan drie kanten omgeven door zee, voor een strandvakantie kun je dus kiezen uit heel veel campings in Italië aan zee. De campings aan de Adriatische zee liggen aan een breed zandstrand en zijn uitermate geschikt voor een dagtripje naar Venetië. De campings aan de Toscaanse kust liggen ook aan mooie zandstranden, deze campings zijn ideaal voor dagtripjes naar Pisa, Florence of het eiland Elba.

Wat zijn de leukste campings in Italië aan zee?

Iedere Italiaanse camping aan zee is weer anders. Veel stranden hebben een boulevard waar je langs de kust flaneert of een lekker Italiaans ijsje eet. Vaar met een boot of kajak de zee op, ga zeilen of kitesurfen, of ontdek het leven onder water en ga snorkelen of duiken.