Campings Frankrijk aan zee

Campings Frankrijk aan zee

Frankrijk heeft een uitgestrekt, divers kustgebied. Zowel aan de westkust als de zuidkust zijn veel campings direct aan zee te vinden.

De campings aan de Atlantische Oceaan aan de westkust zijn vaak in de duinen gelegen. Via een duinpad zijn het strand en de zee vanaf deze campings te bereiken. De campings aan de Middellandse Zee in het zuidoosten hebben een directe opgang naar het strand vanaf de camping.

Ook op Frankrijks grootste eiland Corsica liggen verschillende campings direct aan zee.

Westkust

In Bretagne in Noordwest-Frankrijk is de kustlijn zee afwisselend, je vind hier behalve zandstranden ook rotspartijen en ruige kliffen. Zuidelijker verdwijnt de grille kustlijn, en zijn er lange zandstranden aan zee. Deze stranden zijn breed en lopen vaak langzaam af in zee, hierdoor zijn ze zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Zuidkust

De stranden aan de Middellandse zee in Zuid-Frankrijk zijn erg populair bij Nederlandse vakantiegangers. Niet alleen vanwege de mooie stranden, maar ook van vanwege de vele zonuren en prachtige steden.

In de Côte d’Azur zijn vind je veel mooie zandstranden en badplaatsen. Hier vind je behalve stranden ook brede baaien, rotspartijen en bossen. Zuidelijker aan de kust van Languedoc-Roussillon worden gezellige badplaatsen afgewisseld met karakteristieke havenstadjes. Hier lopen de Pyreneeën uit in de zee, dit levert mooie plaatjes op.

Corsica

Corsica is Frankrijks grootste eiland, en heeft een kustlijn van 1.000 kilometer met mooie stranden. In het westen van Corsica vind je granietrotsen en steile kliffen afgewisseld met mooie stranden. Aan de oostkant is de kust minder stijl, hier vind je dan ook veel mooie zandstranden en prachtige baaien.