Camping Spanje aan zee

Camping Spanje aan zee

Spanje heeft een kustlijn van bijna 5.000 kilometer lang. De kustlijn is grofweg te verdelen in drie delen: de Costa Verde in het noordwesten, de Costa Brava en Costa Dorada in het noordoosten, en de Costa Blanca en de Costa del Sol meer richting het zuiden.

Campings in Spanje aan zee

Costa Verde

Costa Verde betekent groene kust, en dit gebied is dan ook groener vergeleken met de andere kusten in Spanje. Je vind hier mooie baaien, zandstranden en grillige rotsen. Ook het klimaat verschilt met de oostkust, het is hier iets milder, ongeveer 5 graden kouder, maar met zo’n 25 graden nog steeds heerlijk.

Costa Brava & Costa Dorada

De Costa Brava is met bekende badplaatsen als Blanes en Lloret de Mar de meest populaire bestemming aan Spaanse oostkust. Ten zuiden van de prachtige stad Barcelona begint de Costa Dorada. Deze Gouden Kust staat bekend om levendige badplaatsen zoals Salou en Cambrils, en de mooie lange zandstranden.

Costa Blanca & Costa del Sol

Nog meer zuidelijk ligt de Costa Blanca, met een kustlijn van 200 kilometer. Een bekende plaats aan de Costa Blanca is Benidorm, vanwege het aangename klimaat is dit een populaire plaats om te overwinteren.

Alle campings in Spanje aan zee:

Costa Verde

Camping Las Hortensias
Camping Playa Joyel