Camping Spanje aan zee

Camping Spanje aan zee

Camping Spanje aan zeeSpanje heeft een kustlijn van bijna 5.000 kilometer lang. De kustlijn is grofweg te verdelen in drie delen: de Costa Verde in het noordwesten, de Costa Brava en Costa Dorada in het noordoosten, en de Costa Blanca en de Costa del Sol meer richting het zuiden.

Aan de Costa Brava en de Costa Dorada liggen veel campings direct aan zee, hier loop je zo vanuit je tent of stacaravan het strand op. De Costa Verde is een waar surfersparadijs met hoge golven en kliffen. Bij elke camping staat beschreven hoe de ligging van de camping ten opzichte van de zee is.

Campings in Spanje aan zee


Costa Verde

Camping Las Hortensias aan zeeCosta Verde betekent groene kust, en dit gebied is dan ook groener vergeleken met de andere kusten in Spanje. Je vind hier mooie baaien, zandstranden en grillige rotsen.

Ook het klimaat verschilt met de oostkust, het is hier iets milder, ongeveer 5 graden kouder, maar met zo’n 25 graden nog steeds heerlijk.

Campings aan de Costa Verde aan zee

Camping Las Hortensias
Camping Playa Joyel

Costa Brava & Costa Dorada

Camping las Dunas in Spanje aan zeeDe Costa Brava is met bekende badplaatsen als Blanes en Lloret de Mar de meest populaire bestemming aan Spaanse oostkust.

Ten zuiden van Barcelona begint de Costa Dorada. Deze Gouden Kust staat bekend om levendige badplaatsen zoals Salou en Cambrils, en de mooie lange zandstranden.

Campings aan de Costa Brava aan zee

Camping Castell Mar
Nautic Almata
Camping Aquarius
Camping Las Dunas
Camping Punta Milà
Camping El Delfin Verde
Camping Playa Brava
Camping Treumal
Camping Internacional de Calonge
Camping Cala Gogo
Camping Cala Llevadó
Camping Bella Terra
Camping El Pinar
Camping Resort Els Pins
Camping Del Mar
Camping Bellsol
Camping Caballo de Mar
Camping Roca Grossa
Camping Globo Rojo
Camping 3 Estrellas

Campings aan de Costa Dorada aan zee

Camping Vendrell Platja
Camping Playa Bara
Camping Gavina (Yelloh! Village)
Tamarit Beach Resort
Camping Torre de la Mora
Camping Las Palmeras
Camping Sangulí
Camping Joan
Camping Alannia Els Prats
Camping La Torre del Sol
Camping Playa Montroig
Camping La Masia
Camping Ametlla
Camping Estanyet

Costa Blanca & Costa del Sol

Nog meer zuidelijk ligt de Costa Blanca, met een kustlijn van 200 kilometer. Een bekende plaats aan de Costa Blanca is Benidorm, vanwege het aangename klimaat is dit een populaire plaats om te overwinteren.

Campings aan de Costa Blanca aan zee

Camping Alegria del Mar
Camping Playa Tropicana
Camping Bon Sol

Campings aan de Costa del Sol aan zee

Camping Don Cactus

Campings direct aan zee

Geen geschikte camping gevonden in Spanje aan zee? Ga terug naar alle campings aan zee en ontdek waar jouw ideale bestemming ligt. Elk land heeft weer andere kuststroken, je kunt alle kanten op!


Veelgestelde vragen over campings in Spanje aan zee

Welke campings in Spanje liggen direct aan zee?

Aan de Costa Brava en Costa Dorada liggen veel campings direct aan zee, je loopt zo vanuit je tent of stacaravan het strand op. Bij elke camping staat beschreven hoe de ligging van de camping ten opzichte van de zee is.

Wat zijn de leukste campings in Spanje aan zee?

Spanje heeft veel campings aan zee. Kampeer aan de Costa Brava met kleine idyllische baaien en gezellige badplaatsjes. Reis af naar de Costa Dorada voor mooie lange zandstranden. Of ga naar de Costa Verde, met de hoge golven en kliffen is dit een waar surfersparadijs.